Analiza-Gjaku-1-696x462

“Kriza e urisë katastrofike është e afërt në veri të Gazës”

Pyetje: Ankoj nga sëmundja e sheqerit; Nga unë kërkohet të bëj disa analiza të gjakut, të cilat saktësisht m’i bëjnë në gisht. A ma prishë kjo agjërimin?!

Përgjigje: Sa i përket dhënies së gjakut për analiza, qofshin ato për rastin e sëmundjes së sheqerit, a për diçka tjetër, kjo ska kurrfarë problemi, përkatësisht nuk ua prishë agjërimin. Sikurse as që mund ta barazojmë e ta konsiderojmë për të njëjtë dhënien e gjakut për analiza me hixhamen. Madje, edhe ata që kanë thënë se hixhameja e prishë agjërimin, e kanë përjashtuar nga ky vendim dhënien e gjakut për analiza, ngase ky gjak është i pakët dhe nuk ndikon në dobësimin e njeriut, ashtu sikurse ndikon hixhameja. Gjithashtu vlen të përmendim se ne i japim përparësi dhe epërsi mendimit se hixhameja nuk e prishë agjërimin.

Shejh Dr. Abdulaziz El-Fevzan[1]

Nga arabishtja: Mirsim Maliqi

[1] Fetvaja me nr. 6, nga episodi me nr. 1, i programit televiziv “Fetava” në kanalin satelitor Delil, i mbajtur më datë 14.09.1429h.