Rtv Pendimi

Kosovë, fermerët protestojnë kundër politikave bujqësore të qeverisë

Kosovë, fermerët protestojnë kundër politikave bujqësore të qeverisë

Rreth 200 fermerë kosovarë, të ardhur nga komuna të ndryshme në kryeqytetin Prishtinë me traktorët e tyre, mbajtën një protestë kundër programit të subvencionimit të grurit të qeverisë së Kosovës, raporton Anadolu Agency (AA).

Rreth 200 fermerë u mblodhën para Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural të Kosovës dhe bllokuan rrugën para ministrisë për një orë me traktorët e tyre.

Duke folur në protestë, kryetari i Federatës Sindikale të Bujqve të Kosovës, Tahir Tahiri, tha se puna e fermerëve është bërë më e vështirë për shkak të rritjes së kritereve për subvencione dhe aplikime për grante.

Ai paralajmëroi protesta më të ashpra dhe më radikale nëse ministria nuk pranon shqyrtimin e kritereve.

Protesta përfundoi pa incidente, ndërsa fermerët u shpërndanë duke qarkulluar në rrugët kryesore të Prishtinës me traktorët e tyre.

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH