KORNETA TË MBUSHURA?

Nevojiten

 
1 pako korneta të vogla
250 gr hurma
250 gr fiq
250 gr rrushi thatë
250 gr sheqerka zhele
150 gr sheqer
150 ml qumësht
100 gr cokollatë për gatim
 
Përgaditja
 
Në tenxhere e vëmë sheqerin. Hedhim në të qumështsa për ta mbuluar sheqerin dhe tenxheren e vëmë ne zjarr.
Sheqerkat zhele, fiqtë dhe hurmat i presim në copë të imëta dhe i vëmë në një enë të madhe e të thellë.
Në enë e shtojmë rrushin e thatë dhe  sipër të gjithave e hedhim qumështin e valuar.
E thyejmë cokollatën dhe e shkriejmë mbi avull. Në tenxhere me cokollatë hedhim vaj,për të fituar shkëlqim.
Pasi shkrihet cokollata, tenxheren e heqim nga zjarri. Me lugë  cdo kornetë e mbushim me përmbajtjen e përgaditur.
Majen e cdo korneteje të bmushur e kalojmë në cokollatën e shkrirë.