KËTË PERSON MOS E LËR TË IKËN, NËSE E KE AFËR

Nuk ka më mirë se të gjesh një person:

Që të forcon në kohën e dobësisë.

Të jep siguri në kohën e frikës.

Të bën të qeshësh, kur je në pikëllim.

Të shoqëron në kohën e vetmisë.

Ndien dhimbje brenda tij/saj dhe e paraqet lumturinë, që ty mos të të shkaktojë dhimbje, dhe kjo, vetëm e vetëm që ta largojë nga ti dhimbjen.

Dhe, ti ia dhuron atij/asaj zemrën tënde dhe je i/e qetë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU