KËSHILLA TË MREKULLUESHME

1. Zgjohu në mëngjes dhe ti ji i lumtur.
2. Përkujdesu që buzëqeshja të jetë prezente në fytyrën tënde.
3. Bëhu i pari që i përshëndet të tjerët me selam.
4. Thirri njerëzit me emrat e tyre.
5. Bashkëpuno me çdo njeri, sikurse ai të jetë për ty personaliteti më i rëndësishëm në kozmos.
6. Përgatit surprizë të papritur për partnerin e jetës sate.
7. Shtrëngoje atë që e do në kraharorin tënd.
8. Bëhu shkak që të buzëqeshë ndokush për çdo ditë.
9. Bëhu gjithmonë dorëdhënës.
10. Fali të tjerët.
11. Përdori gjithmonë fjalët “ju lutem” dhe “ju faleminderit”.
12. Bëhu gjithmonë dëgjues i mirë.
– Dhe asnjëherë mos harro:
Jeto çdo moment të jetës sate, sikurse ajo të jetë e fundit, ngase me të vërtetë ajo mund të jetë e fundit.
Jeto me besim, shpresë e dashuri, gjatë jetës bëhu luftarak dhe dija vlerën jetës.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU