KËSHILLA PËR GRUAN E MARTUAR MUSLIMANE!!

Kur fol me burrin tënd, fol me zë të ulët dhe të butë, dhe mos e rrit zërin ndaj burrit, qoftë ajo edhe gjatë problemeve!

Zgjate shikimin në sytë e burrit tënd dhe bëje atë të ndjen se ai është për ty çdo gjë në jetë!

Mos i ndëshko fëmijët me rrahje në prezencë të burrit në shtëpi. Kjo në sytë e tij të paraqet si të egër, pa mëshirë, edhe nëse fëmijët janë në gabim!

Zbukuroje fjalorin tënd me fjalë të ëmbla dhe përkëdhelëse për burrin tënd, si i dashuri im.. shpirti im.. dashuria e jetës sime.. dhurata e Allahut për mua, etj!

Përçoja përmallimin tënd për të dhe bëja me dije se sa mërzitesh për të kur mungon!

Nxite për në vepra të mira dhe jepi kurajo që gjithnjë të bën më tepër dhe më tepër nga gjërat e vështira. Kjo i ndihmon shumë të ecën përpara dhe të ndjen në vete se mundet ta realizon edhe të pamundurën nga ëndrrat e tij!

Shpreso tek Allahu shpërblim për dashurinë që e ndjen ndaj tij, dhe për përkujdesjen tënde, dhe për respektin tënd ndaj tij dhe për mundin tënd që e jep në shtëpi!

Mos i nxjerr fshehtësitë e shtëpisë nga zemra jote, dhe mos ia trego askujt, sado që e ke të afërt atë person. Ti nuk e di se çfarë të pret më vonë!

Sillu me të ashtu si do që ai të sillet me ty. Ruaje nderin e tij, dhe pasurin e tij, dhe mos i fol për burra të huaj, sepse kjo e ngushton dhe e bën të xhelozon!

Mos ia ul personalitetin e tij para të tjerëve, dhe mos ia ul vlerën e tij, dhe mos tento ta nënçmosh para familjarëve të tu, edhe nëse nuk është i përsosur në sytë e tu!

Lutu për të dhe për ty, që Allahu dashurinë tua shton, dhe të ju afron dhe të ju jep lumturi në dynja dhe ahiret!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU