Keni kujdes nga thesi i grisur !!

# Kur u kthya burri nga xhamija ditën e xhumas , gruaja e pyeti burrin e saj ;

Çka tha Hoxha në hydben e sodit ??
Ai tha ; Hoxha na këshilloi duke thënë ;

O vllezërit e mi !

Janë shtrejtuar gjërat !
Janë xhveshur grat !
Janë shprazur xhamiat!
Janë braktisur ligjet e Zotit !
Hajni ( hajduti ) lakmohet !
Luftari në reugën e Allahut akuzohet !
Amoraliteti dit e dit më tepër shtohet !
Burrat nga grat po shkorurzohen !
Gratë kan filliar ti sundojn burrat !
Tokat e muslimanve jan ozurpuar !
Të ngartit rafugjatët janë në shi pa të strehuar !
Nuk na kan ngelur nga shenjat e Kijametit pa ardhur vetëm se pak !!!?

PNDOHUNI PENDOHUNI O MUSLIMAN KTHEHUNI TEK ALLAHU !!

KENI KUJDES NGA THESI I GRISUR !!??

E merr abdestin si ma mirë , Por harxhon ujin pa mas , e ke vendos në THESIN E GRISUR !!
Jep lëmoshë pa ndar , por i nënçmon të varfërit dhe e përmend sadakanë , e ke vendosur në THESIN E GRISUR !
Falë namaz nate bën vepra të mira , por i ke kputur lidhjet me familjen apo e ke humbur sjelljen e mir me të tjerët , e ke vendosur veprën në THESIN E GRISUR !
Agjëron ditën dhe duron etjen dhe mos ngrënjen , por shan të tjerët ,mallkon ,bart falët , përgujon të tjerët , e ke vendosur në THESIN E GRISUR !
Ka nga gratë veshin shaminë në kokë kur del nga shtëpija , por shmikohet parfimoset dhe bën gjeste jo të lakmuara në rrug , e ke vendosur në THESIN E GRISUR !
E pranon musafirin i bën nderë , por kur del nga shtëpija e përgujon dhe e shan atë , e ke vendosur në THESIN E GRISUR !

MË NË FUND , MOS I VENDOS VEPRAT E MIRA NË NJË THES QË ËSHTË E GRISUR , KU VEPRAT I VENDOS ATY KURSE ATO DALIN NGA E KRISURA , por ke kujdes BËRI VEPRAT PËR HIR TË ALLAHUT DHE RUAJ ATO PËR NJË DIT KUR DE DALIM PARA ALLAHUT TEALA !!??

Mos e bë prej atyre që jep mund të madh për me mledhur sevape , kurse ka ana tjetër ti humbish dhe ti djegish ata me lehtësi !!!

Habitem me Muslimanët !!

Thotë nuk kam mundësi me shkuar në Haxh në Umre, por ka ana tjetër çdo vit shkon në deti apo shetitë nëpër botë thotë ta ndryshoj ambientin pak sa !! A NUK ËSHTË MALLI I ALLAHUT MË I SHTREJT ??!

Thotë nuk mundem ta blej një kurban se këtë vit jan shtrejtuar shum , a ka ana tjetër blejnë Ajfonë 850 euro sepse ka dal model i ri , A NUK ËSHTË MALLI I ALLAHUT I SHTREJT ??!

Muslimani nuk është në gjendje ti lexoj 10 faqe të Kur’anit në dit apo të lexoj një libër të fes apo shkencore ,Thot nuk kam koh , kurse është në gjendje të rrij në rrjetet sociale të bisedon në telefon 100 bisedime me ora të tër për çdo dit , A NUK ËSHTË MALLI I ALLAHUT I SHTREJTË ??!

PUNO SA TË PUNOSH PUNA DO TË SHIHET
PUNA PËR HIR TË ALLAHUT AJO NUK DO FSHIHET !!

Thot Allahu teala ;

{ أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِن قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِيرٌ مِّنْهُمْ فَاسِقُونَ}

{A nuk është koha që zemrat të zbuten me këshillat e All-llahut dhe ne atë të vërtetën që zbriti (me Kur’an), e të mos bëhen si ata, të cilëve u është dhënë libri më parë e zhgjati koha dhe zemrat e tyre u shtangën e shumë prej tyre janë jashtë rrugës.} Hadid /16

Osman Memeti