Julien Faubert: Ja pse pranova islamin

Francezi Julien Faubert, ish lojtar i Realit të Madridit, ka folur mbi shkakun e konvertimit të tij në mysliman. Ai tha se marrëdhëniet e ngushta mes tij dhe futbollistëve të tjerë myslimanë, që nga fëmijëria, e shtynë të lexojë për këtë fe, e më pas të konvertohet në mysliman.
Faubert u shpreh se është mrekulluar me moralet e shokëve të tij myslimanë që në fëmijëri dhe se ishin këto morale ato që shtynë të njihet më thellë me ta. Ai është martuar më vonë me një algjeriane dhe thotë se diversiteti kulturor ka kontribuar në pasurimin e fesë të cilës i beson. /