Ilaç mjaft efektiv kundër kollitjes

Ilaçi në fjalë njihet si  Sirup nga pishat dhe është mjaft efektiv në ndalimin e kollitjes,nxjerrjes së lehtë të sekretit si dhe prandalon astmën,bronkitisin dhe problemet tjera me frymëmarrje.

Përbërësit:

  • gjethe të reja nga pishat (gjethe gjilpërë)
  • sheqer ose mjaltë

Mënyra e përgaditjes:

  •  Mbledhim disa gjethe të reja nga pishat (gjethe gjilpërë) si në foto. I lajmë mirë dhe i shtrojmë në një vend që të thahen pak.
gjethe gjilpere
    • Në një kavanoz vendosim një rend gjethe një rend sheqer ose mjaltë sipas dëshirës.
kavanozi i mbushur
  • Pastaj e mbylllim kavanozin hermetikisht dhe e vendosim në një vend ku e kap dielli dhe ashtu qëndron 40 ditë.
  • Pas kësaj e kullojmë atë lëngun e krijuar dhe e vendosim në një vend të ftohtë.

Përdorimi

Përdoret për zbutjen e kollitjes,shërimin e ftohjes,largimin më të lehtë të sekretit etj. nga dy – tri lugë të sheqerit. Mund të konsumohet me mjaltë.