I NDIHMOI ALLAHU PER HIR TË SALAWATIT

Një njeri i varfur,i kërkoi dikuj borxh pes lira, për një afat të caktuar.
Kur skadoi afati, borxhëdhënësi e paraqiti ceshtjen tek Kadiu(gjukatësi)
Kadiu gjykoi që njeriu të shkon në burg.
Borxhliu iu lut Kadiut,që ta liron, sa ai të shkon tek familja,t’i lajmëron se ai duhet të shkon në burg,dhe neser ai vjen tek Kadiu.
Kadiu tha: po kush garanton se ti kthehesh? njeriu tha:unë garant e kam Pejgamberin,nëse nuk kthehem nuk jam ymmet i tij.
Kadiu e liroi, njeriu me të arritur në shtëpi,i tregoi gruas se neser duhet të shkon në burg.
Gruaja tha:ne duhet të i dërgojmë Salawat Pejgamberit a.s. Me shpresë që Allahu të na ndihmonë.
I dërguan Salawat së bashku deri para agimit.
Njeriun e zuri gjumi,dhe në gjum iu paraqit Pejgamberi a.s.dhe e pyati se pse ai është aq i merzitur?pasi ai ia tregoi hallin që kishte,Pejgamberi i tha:shko neser tek Kadiu dhe thuaj që ai ty të t’i jepē pes lira.Nëse ai thotë:me cka e vërteton ti fjalën që thua?ti thuaj:Pejgamberi tha,se ti për cdo nat i dërgon P.a.s. Nga njëmi Salawate,kurse natën e kaluar nuk e plotësove numrin por Allahu ti ka pranuar plot njimij.
Kur njeriu ia tregoi porosinë e P.a.s.
Kadiu nxorri pes lira ia dha që të lanë borxhin,plus edhe pesë lira ia dha si dhuratë,ngase ai ishte shkas qe P.a.s.e përmendi Kadiun.
Aty arriti edhe borxhëdhënsi dhe tha:Allahu të nderoftë,për shkak teje e kam parë P.a.s. Në gjumë i cili më tha:nëse don të shpëtosh ditën e gjykimit shko dhe falja borxhin filanit.
Unë ty të fali borxhin,plus nga unë ke edhe pesë lira dhuratë.
Kështu që njeriu duke qenë me borxhë kthehet me 10 lira nē shtëpi.
E gjith kjo ishte,nga bereketi i Salavatit, dedikuar Pejgamberit a.s.
Pra vēllezër dhe motra të nderuara,gjithmonë sa më shumë t’i dërgojmë Salawat P.a.s. E sidomos sonte dhe cdo natë Xhumaje.
Allahumme Sali ala Muhammed….
Zoti ju nderoftë dhe ju bekoftë.s.a.

Shkruar nga hoxha Zekerija Bajrami. /Radio Pendimi