I dashur kancer !

Ti që po shkul çdo ditë pa mëshirë shpirtëra njerëzish, je tërësisht i pashpresë. Kot e ke mos u lodh.

Ç’mund t’u bësh atyre që kanë një Zot të Madh, të Mirë, të Bukur, të Dashur, të Mëshirshëm e Bujar që i pret?!

Mos u trembni prej kancerit sepse ai është vetëm një shkak dhe të gjithë do të vdesim një ditë. Semundja më e rrezikshme është një jetë pa Zot!

(Kreshnik Osmani)