Hani dardha, mbrojeni zemrën!

Është një ndër frutat që u rekomandohet të gjithë njerëzve që kanë probleme me zemrën. Pasi dardha me të gjitha përbërjet e veta bën të mundur forcimin e damarëve të zemrës si dhe vendos ekuilibër mes presionit të ulët të gjakut.

Pikërisht për këtë arsye, mjekët popullorë këshillojnë që dardhat të konsumohen çdo ditë nga njerëzit, që kanë probleme me rrahjet e shpeshta të zemrës, si dhe ata që përjetojnë emocionet të forta.

Konsumimi i dardhës mund të bëhet gjatë tërë vitit, pasi në treg mund të gjenden lloje të ndryshme të dardhës në të gjitha periudhat./(Zëri)