Google sapo lanson ​​Chrome 67

Google sapo lançoi ​​Chrome 67 për desktop,i zbuluar nga ZDNet.Ky version i Chrome do të lejojë hyrjen pa fjalëkalime për shumicën e faqeve të internetit,që do të thotë që ju mund të shmangni lundrimin në internet përmes një menaxheri për fjalëkalime për kredencialet specifike.

Hyrjet pa fjalëkalime vijnë nga standardi i Autentifikimit të Uebit, i cili u lançua në Mars nga Aleanca FIDO dhe W3C.

Kjo ju lejon të hyni virtualisht në çdo shërbim online nëpërmjet kredencialeve unike që ju nuk keni për të mësuar përmendësh,të tilla si lexuesit e gjurmëve të gishtave, çelësat USB si YubiKeys etj.

Standardi gjithashtu synon të ulë gjasat që një aktor i keq të mund të marrë fjalëkalimet tuaja më të përdorura,duke e bërë më të lehtë t’i jepni secilit shërbim kredencialet e ndryshme të identifikimit.Firefox i Mozilla ishte i pari që mori standardin,ndërsa planet për Chrome dhe Microsoft Edge për të adoptuar standardin u përmendën më vonë.

Chrome 67 po rrit gjithashtu përdorimin e saj të izolimit të faqes,duke e mbajtur secilin shfletues të ndarë në mënyrë që një faqe nuk mund të aksesojë lehtësisht të dhëna nga faqet e tjera të hapura,gjë që është një rregullim që fillimisht u përdor për të trajtuar sulmet në stilin Specter.

Chrome gjithashtu do të jetë më i pajtueshëm me VR nëpërmjet API Generic Sensor,i cili është një standard që përdoret midis gjurmuesve të palestrave dhe kufjeve VR,dhe duhet të hapë rrugën për më shumë integrime midis desktop dhe pajisjeve që do të vijnë.