Google do të fillojë bllokimin e reklamave në Chrome nga shkurti 2018

Google njoftoi një nismë për të filluar bllokimin e reklamave me shfletuesin e saj në Chrome në qershor. Ky njoftim nënkuptonte se përdorimi i zgjerimeve të bllokuesve të reklamave në Chrome ka qenë në rritje dhe vazhdon ta bëjë këtë. Meqenëse Google është një kompani që e bën shumicën e parave të saj në reklama, ajo dëshiron të sigurohet që shfletuesit e uebit të mund të kenë një eksperiencë të këndshme, pa reklama tepër të bezdisshme.

Google do të fillojë të bllokojë të gjitha reklamat nga faqet e internetit të shfaqura me shfletuesin Chrome (përfshirë reklamat e veta) duke filluar më 15 shkurt, por vetëm me një kusht: faqja e internetit nuk kalon “Standardet më të mira të reklamave” të Google. Kjo do të thotë që çdo faqe interneti që shfaq reklama që mund të jetë tepër e bezdisshme nuk do të shfaqë reklama kur shikuesi përdor Chrome.

Ju keni parë këto reklama të bezdisshme edhe më parë: reklama me faqe të plota, reklama flash, ose reklama që papritur luajnë tinguj ose video. Këto lloje të reklamave e dëmtojnë një eksperiencë të këndshme shfletimi. Nga ana tjetër, përdoruesit mund të futen në Chrome për t’u larguar nga ato lloje reklamash, dhe faqet e internetit janë të shtyrë për të hequr qafe reklama të pahijshme.

Administratorët e uebit mund të përdorin Raportin e Përvojës së Reklamave nga Google për të identifikuar cilat reklama nuk përputhen me Standardet më të mira të reklamave. Nëse faqja e internetit ka një status “kalues”, reklamat do të tregojnë biznesin si zakonisht. Nëse statusi “dështon” për 30 ditë ose më shumë, Chrome do të ndalojë shfaqjen e reklamave në atë faqe interneti. Faqja e internetit do të duhet të përdorë Raportin e Përvojës së Reklamave për të kërkuar një rishikim të faqes së internetit para se të fillojë të shfaqë përsëri reklama.

Kjo strategji ka dy gjëra: mban njerëzit që kujdesen për përvojën e tyre të shfletimit në Chrome dhe inkurajon faqet e internetit për të shërbyer për reklama më të pranueshme për të gjithë. Le të shohim nëse iniciativa e Google shpaguhet.