Google blenë dizajnerët e HTC-së, për 1.1 miliard dollarë

Marrëveshja e Google prej $ 1.1 miliardë për të blerë shumicën e divizionit të dizajnit të smartfonëve të HTC është mbyllur zyrtarisht. Hardware SVP Rick Osterloh njoftoi lajmin në një blog post , duke përshëndetur ardhjen e një “ekipi tepër të talentuar për të punuar në produkte edhe më të mira dhe më inovative në vitet që do të vijnë”.

Marrëveshja përfshin më shumë se 2,000 inxhinierë të HTC-së që shkojnë në Google. Të gjithë do të qëndrojnë në Tajvan; Osterloh vëren se Taipei po bëhet qendra më e madhe inxhinierike e Google në rajonin e Azi-Paqësorit. Operacionet e prodhimit të kontratës HTC dhe ndarja VR nuk janë prekur, por një shumicë thelbësore e ekipit të R & D të smartfonëve po i bashkohet Google, sipas një personi të njohur me këtë çështje. /Indeksonline/