Rtv Pendimi

Gepardët, të rrezikuar nga zhdukja

LONDËR (AA) – Gepardit të shpejtë dhe elegant i kanoset zhdukja, tregon studimi më i ri mbi zvogëlimin e këtij lloji të kafshëve të egra, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në studimin e Shoqërisë Zoologjike të Londrës vlerësohet se në botën e egër kanë mbetur vetëm 7.100 gjitarë më të shpejtë në botë dhe se janë të rrezikuar meqë jetojnë jashtë zonave mbrojtëse dhe gjithnjë e më shpesh vijnë në kontakt me njerëzit.

“Studimet tona tregojnë se zona e madhe e cila gepardëve u nevojitet për jetesë normale, shumëzuar me vargun e rreziqeve me të cilat ekspozohen kafshët në botën e egër, do të thotë se gepardët përballen me shfarosje disa herë më tepër se sa mendohej më herët”, tha mjekja Sarah Durant nga Shoqëria Zoologjike në Londër.

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH