Frutat e e shëndetshme që duhet t’i konsumoni, gjatë muajit të Ramazanit

Është kohë e bekuar dhe njëri nga muajt më të mirë të vitit për shumë muslimanë. Kështu konsiderohet Ramazani – muaji i nëntë i kalendarit islam. Agjërimi në muajin e Ramazanit është një nga shtyllat kryesore të kësaj feje. Është obligim për çdo musliman të shëndoshë, që ka arritur  moshën madhore (pubertetin).

Për besimtarët gjatë këtij muaji, Zoti i ka shpallur ajetet e para të Kur’anit, profetit Muhamed(alejhi ue selem). Gjatë muajit të Ramazanit, muslimanët agjërojnë çdo ditë nga agimi deri në perëndim të diellit. Gjatë kësaj kohe, ata duhet të përgatisin ushqime që do ta mbajnë trupin e tyre energjik gjatë agjërimit. Frutat janë një nga ushqimet më të mira që kanë përpara dhe pas agjërimit.

Në Morris Hedstrom, ju do të gjeni shumë lloje të frutave që do ta mbajnë trupin tuaj të shëndetshëm. Këtu janë disa nga frutat që duhet të jenë në tryezën e çdo familjeje myslimane, para dhe pas agjërimit të tyre:

Shalqiri – vlerësimi i hidrateve të këtij fruti është 92 për qind. Meqë ky frut është në përbërje të ujit dhe sheqerit, i mbushur me kripëra thelbësore të rehidratimit, magnezit, kalciumit, natriumit. Ai mund të hidratojë në mënyrë efektive sesa uji.

Portokalli – vlerësimi i hidrateve të këtij pemë është 87  për qind ujë. Portokallët janë të ëmbël dhe të paketuar me më shumë se 100 për qind të vlerës së përditshme të rekomanduar për vitaminë C.

Rrushi –  është i njohur për përmbajtjen e tyre jashtëzakonisht të lartë të resveratolit – një substancë që vepron si një antioksidant dhe i ndihmon zemres, duke shpërthyer si ujë me çdo pickim.

Ananasi – kjo frutë jashtëzakonisht e lëngshme, është e mbushur me bromelain, një përzierje e komponimeve me fuqi të fuqishme anti-inflamatore. Përveç frutave hidratuese të lartpërmendura, MH gjithashtu ka një gamë të gjerë frutash për të zgjedhur nga kumbulla, banane, mollë dhe shumë më tepër të cilat mund t’i shërbeni gjatë prishjes së agjërimit. Pra sigurohuni që të hani shëndetshëm, në MH (shkurtesa për dyqanin Morris Hed./Magazina e Ramazanit/.