FLUTURA

Dua tё jemё si njё flutur

poashtu si ajo edhe i bukur,

tё ecё mbi tokё duke fluturuar

e nga çdo lule tё mbledhё nektar.

 

Dua tё frymoj e jetoj i qetё

tё fluturoj me ato krah tё lehtё,

tё fluturoj pa aspak preokupime

ta shijoj freskin e ajrit dhe shikoj punёn time.

 

Dua tё fluturoj me lehtёsi

ta ndjej edhe unё si ju atё kёnaqёsi,

tё shikoj nё çdo vend bukurit e natyrёs

e pastaj tё relaksohem nё flladin e errёsirёs.

 

Dua tё jemё si ju shumёngjyrёshe

tu bёj ball sfidave tё llojёllojshme,

vetvetiu tё mbijetoj edhe tё tjerёve t’ju ndihmoj

se kёshtu i Plotёfuqishmi rrobёrit e tij i urdhёroj.

 

Dua tё jemё si ju e pastёr dhe krenare

tё mos njёllosem nga mёkatet e kёsaj bote kalimtare,

tё jemё krenar i pastёr e jetoj me nderё

se kjo botё e shkurtёr s’ka aspak vlerё.

 

Dua ti lutem Zotit e faleminderoj

pёr çdo mirёsi qё mё frymёzoj e furnizoj,

ti kёrkoj falje pёr çdo mёkat me dashje e padashje

se jamё njё rrob gjynahёqarё dhe çdoherё kam nevoj pёr falje.

 

                                                                     Shkruar nga : Xhemshit Jusufi

                                                                                                              28.Prill.2016