Rtv Pendimi

Filadelfia djeg paratë e vjetra për energji elektrike

Qyteti më i madh në Pensilvani, Filadelfia, ka venduar që të ndryshojë sistemin e riciklimit të parave të vjetra dhe tani do t’i djegë ato në mënyrë që t’i përdorë për fitimin e energjisë elektrike.

Më parë Filadelfia ka qenë sikur shumë vende tjera të Amerikës, ku riciklonin paratë e vjetra të letrës, dhe vetëm gjashtë për qind e tyre mbetnin të paricikluara. Kjo i bie rreth 5 mijë tonë letër me vlerë e ricikluar për një vit.

“Në vend se të qëndrojë në deponi, kjo po sjell energji elektrike për banorët e Delaware Valley”, ka thënë një zyrtar i Bankës Federale të Filadelfias për “Wall Street Journal”, transmeton Koha.net.

Filadelfia s’është vendi i parë në Amerikë që ka nisë me djegien e parave të vjetra për të fituar energji elektrike. Vetëm Los Angelesi për një vit djeg rreth 500 tonë të letrave me vlerë për këtë destinacion.

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH