Fëmijët rrezikojnë shëndetin mendor nga mënyra se si përdorin rrjetet sociale

Nuk është koha që të rinjt e kalojnë në rrjetet sociale por, mënyra se si e përdorin atë ajo e cila mund t’i çojë ata në shëndet të dobët mendor.

Kështu thonë studimet e fundit nga hulumtues të Florida-s, teksa shtojnë se zakonet e mediave sociale, shkrimi i postimeve qëllimishit të paqarta, shpesh emocionuese, janë të lidhura me mendimet vetvrasëse.

Përdorimi i mediave sociale në këtë mënyrë funksionon si një thirrje për ndihmë, por të rriturit e tjerë të rinj marrin një rritje të besimit nga mediat sociale, thonë autorët e studimit.

Të gjeturat e tyre sugjerojnë se shëndeti mendor ndikohet në mënyrë të konsiderueshme nga stresorët financiarë dhe familjarë sesa me kohën që të rriturit e rinj shpenzojnë në postime apo në kalimin e kohës në media sociale, njofton Klan Kosova.