Facebook e pranon se rrjetet sociale mund të jenë të këqija nëse i përdorni atë në këtë mënyrë!

Javën e kaluar, gjiganti i rrjeteve sociale, Facebook e pranoi se koha e shpenzuar në faqen e saj mund të jetë e keqe për ju – nëse jeni thjesht duke konsumuar informacione, por nuk jeni duke bashkëvepruar me familjen dhe miqtë tuaj.

“Ashtu si personalisht, bashkëveprimi me njerëzit që ju intereson mund të jetë i dobishëm, ndërsa thjesht shikimi i të tjerëve nga mënjanë mund t’ju bëjë të ndiheni më keq”, shkroi David Ginsberg, drejtori i kërkimit të Facebook dhe Moira Burke, një shkencëtare kërkimore në firmën e teknologjisë , në një blog post.

Firma e madhe e teknologjisë vuri në dukje një studim në të cilin studentët e Universitetit të Miçiganit u caktuan rastësisht për të lexuar postimet në Facebook për 10 minuta. Nxënësit që sapo kishin konsumuar informacionin ishin në gjendje më të keqe se ata që postonin ose bisedonin me miqtë e tyre.

Hulumtime të tjera gjithashtu tregojnë se përdoruesit që ndërveprojnë me njerëzit duke ndarë mesazhe, postime ose komente kanë përmirësuar mirëqenien e tyre, tha kompania.

Palihapitiya, i cili ishte zëvendëspresidenti i Facebook për rritjen e përdoruesve, por i cili u largua nga firma e teknologjisë më 2011, më pas sqaroi vërejtjet e tij të enjten në një post në Facebook.

Ai tha se ai vërtet beson se Facebook është një “forcë për të mirën në botë” dhe komentet e tij kishin për qëllim të fillonin një bisedë, jo për të kritikuar ish-punëdhënësin e tij.

“Rrjetet sociale në veçanti janë përdorur dhe keqtrajtuar në mënyra që ne, arkitektët e tyre, kurrë nuk e imagjinonim”, shkroi ai. “Shumë fajësime janë hedhur dhe ndjejmë fajin, por gjëja e rëndësishme është ajo që ne si industri po bëjmë tani për të siguruar që ndikimi ynë në shoqëri vazhdon të jetë pozitiv”.