Rtv Pendimi

Facebook do ta ndal lakuriqësinë në faqen e saj

Facebook e ka lëshuar një version të ri të standardeve të saj të komunitetit, duke përcaktuar me hollësi çfarë do të thotë përmbajtje fyese për rastet si lakuriqësia, ngacmimi seksual dhe gjuha e urrejtjes.

Ky veprim u prezantua nga rrjeti social pak pasi rivalët e saj duke përfshirë Tëitter dhe Reddit kanë ndryshuar politikat e tyre për të ndaluar përmbajtje të tilla si fotot nudo të vjedhura dhe pornografia hakmarrëse e cila shfaqej në faqet e tyre.

“Sot ne po japim më shumë detaje dhe qartësi mbi atë që është dhe nuk është e lejuar në Facebook” thanë zyrtarët e rrjetit të madh social.

Drejtuesit thanë se udhëzimet e reja kanë për qëllim që ta përmbushin kërkesën e njerëzve për qartësi më të madhe dhe se ky ndryshim nuk do të thotë se përbën ndryshim të politikave dhe standardeve të kompanisë. (Telegrafi)

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH