Elvis Naçi

Elvis Naçi (i lindur më 7 prill 1977 në Tiranë) është një Imam Shqiptar. Ai është kreu i Bashkësisë Islame të Shqipërisë, që vepron në Xhaminë e Tabakëve në Tiranë dhe themelues dhe president i Fondacionit Kulturor Jo-fitimprurës Firdeus.

Naçi vepron në mënyrë aktive në një faqe Facebooku me mbi 490,000 abonentë-ndjekës (19 mars 2018) dhe rregullisht vendos videot e hytbes në kanalin e tij në YouTube, i cili ka më shumë se 60,000 abonentë (19 mars 2018). Për shkak të popullaritetit të tij të madh në mesin e myslimanëve të Shqipërisë, por edhe me shqiptarët e tjerë muslimanë, ai u bë i njohur në nivel kombëtar dhe u ftua rregullisht në emisionet shqiptare. (Talkshow)

Elvis Naçi është gjithashtu një nga kritikët më të ashpër të një islamizmi radikal në Shqipëri. Ai akuzoi shtetin shqiptar që ka bërë shumë pak për imamët radikal. Në xhaminë e tij, është i angazhuar një shërbim sigurie, raporton policia lokale e vizitorëve të xhamisë së ndritur.