Efektet e shëndetshme të mollës

Molla është një ndër frutat e cila është e pasur me pektinë, lloj sheqeri i ndihmon në uljen e gjendjes inflamatore të lidhura me mbipeshën dhe të stimulon sistemin mbrojtës të organizmit.

Sipas disa studimeve të kryera rezulton se ata që konsumojnë shumë mollë kanë rezultuar të kenë një gjendje të mirë shëndetsore.

Ky studim është bërë te një grup i popullsisë kur atyre u është injektuar endotoksine, e cila ka nxitur sëmundje, krahasuar me grupin që nuk ka konsumuar këtë lëndë.

Molla është një produkt e cila është e pasur me përbërës që stimulon organizmin të prodhojë disa proteina anti-inflamatore dhe imuno-stimuluese.