E PER CFARE TE HASMOHEN?!!

Ebu Bekri e kishte emëruar Omer Bin Hattabin gjykatës te Medinës. Qëndroi një vit ne krye te detyrës pa iu ngritur asnjë akuzë apo ankese. Kërkoi nga Ebu Bekri qe ta lironte prej këtij posti.
Ebu Bekri: A nga lodhjet dhe mundimet e gjykimit kërkon largim o Omer?
Omeri: Jo o halifeja i te dërguarit te Allahut,por një popull besimtar nuk kane nevoje për mua;çdonjëri prej tyre e din te drejtën e vet dhe nuk kërkon me shume,e din obligimin e vet dhe nuk përton ne kryerjen e tij,çdonjëri prej tyre ia dëshiron vëllait te vet atë qe e dëshiron për vete…nëse ndonjëri prej tyre mungon një kohe te gjithë mërziten për te,nëse sëmuret e vizitojnë,nëse varfërohet i ndihmojnë,nëse goditet me ndonjë bela e ngushëllojnë…feja e tyre është këshillë,morali i tyre urdhërim për te mire dhe ndalim nga e keqja, e për çka te hasmohen?!
Marre nga : http://www.emanway.com
Përshtati: Sedat Gani Islami
5-4-2005,e marte
Brunei Darussalam