E ardhmja e ushtrisë?!

Rreth 50 robotë janë testuar së fundmi nga marinsat amerikanë dhe një ditë ata mund të jenë pjesë e kësaj ushtrie.

Testimet e fundit janë kryer në bazën e marinës “Camp Pendleton” në Kaliforni, transmeton tch. Mes armëve të reja të testuara ishin edhe robotë të armatosur që janë të aftë të hapin zjarr kryesisht në zonat bregdetare si një linjë e parë e sulmit.

Gjithashtu Marina amerikane është duke testuar edhe skafe që mund të transformohen në nëndetëse të afta për t’u larguar kërcënimeve.

Përdorimi i këtyre robotëve të armatosur në vijën e frontit do të ndihmojë në shpëtimin e jetës së ushtarëve, tha Marina amerikane.