Duke qarrê,e qortu vehtên- Pendohu

Nuk  ka njeri, ne  dynja
Qê, ne kete bote êshte
Krejte, pa gjynahe,disa
Me, gjellim e disa,pa e
Ditê se jane ne gabimê
Nê qoftse done,o vlla ti
Mu pendue,jane kshilla
Qe All-llahu Njerzve na
Mundesone qe kure so
Vone njeriu mu Pendue
Puno vlla me sinqeritet
Kurre Namazin ti mos e
Harro,sa ma  shpejte sa
Ti, je i ri, Meken vendinê
E Shenjte ti vlla me vizitu
Kete, Allahu,xh,h, gjithve
Qê i kane Shendetin  dhe
Kushtet -Meken,Haxhinê
Obligime Muslimanete e
Kemi me kete ne fitojmê
Pore edhe, Allahun, xh h,
Ne e gêzojme,se urdherin
E,Allahut ne vende e qojm
Cytet e shejtanit te mallkur
I,anashkallojme e shejtanin
E,hidhrrojmê  te mendojme
Vllazerê  Muslimane, si do ti
Dalim na, perpara- Allahut,xh
H, a ma mire, êshte te pasterê
Dhe, pa mêkate apo i zhyturrê
Dhe me kokê perê toke,te jemi
Ne zjarrê pêrgjithmone,apo ne
Vendin, me te mir, Xhenetin qe
Allahu,xh,h, e ka krijue vetême
Pere Njerzimin, qe i thajne veti
Muslimane,pore kure nga rruga
E,Allahut,xh,h,ata, nuk largohên
O, Allah ti je njê falna neve falna
Gjithê Muslimanetê nga rruga e
Keqe te gjithve, na largo,zemrat
Tona, inshalla, na i zbute,vdekja
Neve po, na prete,dikushe i ri e
Dikushe ne moshe,te gjithe sikur
Kemi lindurre ashtu do  vdesimê
Allahu  Azzuvexhel,shpirtin tonê
Na, marte,sa ma letê,te ulemi  te
Gjithê, Muslimanetê e menodojm
Para, se te vdesim, ne me zemerê
Te Allahu Azzuvexhel te-Pendohem
Pêr te gjitha gabimet e ksa dynjaje
Te kaluar,me qêllim,e pa, qêllime te
Na i fale,ti lutemi o Muslimanê kush
Pose Allahut,xh,h,mekatet tona nuk
Na i falê kete, duhete te dime sikurê
Se i riu po edhe, i moshuari, Allahu o
Njê dhe aje na ka fal,tek aje,kthehemi 
Tê-Pendohemi te gjithe se bashku para
Se me vdeke,te lutem Allah, xh,h, falna
Tê gjithêve qe i thojne veti Muslimanê
La-Ilahe-Illallah-Muhammeden-Resuullah

Sabri Vilanci:7-10-2013-Vushtrri-Kosovê
Tê-Pendohemi se bashku te gjithe-Muslimanêtê