Dobitë e rralla të bimës Isabgol

Çka është Mujeza Fibre?
Është korja apo guaca e bimës Isabgol e cila shkncëtarisht njihet si Plantago ovata. Korja është e ndarë nga fara e bimës Isabgol, me sitje.
Është burim natyral e fibreve të karbohidrateve pa nishestë të cilat karakterizohen për shpërndarje/emilim të shpejtë. E rëndësishme për ripërtrirjen e qelizave të lëkurës dhe pjesët rreth të syrit.
Mënyra e veprimit; 
Mujeza Fiber absorbon ujin në stomak dhe zorrë e së bashku me karbohidratet dhe mbeturinat e tepërta, merr një material mukozë që vepron si një shtresë mbrojtëse për zbutjen muret e zorrëve dhe të stomakut, duke ruajtur rolin e saj në procesin e tretjes të ushqimit , nuk i përngjan Parafinës së zakonshme e lëngët e cila absorbon edhe vitaminat elementare dhe minaralet për shkak se ajo vepron si një pengesë në murin e brendshëm të stomakut kundër thithjen e këtyre substancave.
Programi Kombëtar për Arsimin e kolesterolit në Shtetet e Bashkuara fuqishëm rekomandon përdorimin e bimës Ispagol. Ajo është tani në dispozicion në barnatoret e SHBA-ve, vendet evropiane dhe Japoni në formën e tij origjinale, formë pluhuri dhe si kapsula me emra tregtare të ndryshme.
Indikacionet; 
• Fiber Mujeza është e dobishme në rastet e obezitetit bënë thithjen kolesterolit të tepërt, lipideve të dëmshme, dhe disa materiale toksike dhe mineraleve të rënda, duke mbrojtur kundër arteriosklerozës dhe sëmundjeve të tensionit të gjakut.
• Mujeza Fiber ul nivelin e kripërave biliare në zorrët, e cila nga ana e redukton incidencën e kancerit të zorrës së trashë.
• Mujeza Fiber ndihmon uljen thithjen e glukozës në gjak, dhe nga ana tjetër zvogëlon nivelin e sheqerit në gjak.
• Mujeza Fiber lehtëson lëvizjen e zorrëve. Pra rregullon lëvizjen e zorrës së trashë, zvogëlon dhimbjen, kontraktimet.
• Mujeza Fiber largon gazrat nga stomaku dhe redukton konstipacionin(kapsin).
• Mujeza Fiber ndihmon në uljen e simptomave të përtacisë duke i absurbuar materialet alkaline nga stomaku, duke i dhënë një ndjesi të qetë dhe rehati.
• Mujeza Fiber Eliminon Hemoroidet dhe Majasell të Zorres së trashë.