Dita e Dhimbshme Humba Shokun Adashin Sabri!!!

(Poezija i kushtohet,shokut tim-Sabri Sinani:25:08:1957-Vdiqe:5:02:2013-2013-Suedi
 
U,Zgjova heret si gjdo dite fala Namazin e Sabahut
Me vullnete si gjdo here,mirpo ne zemren time pash
Diqka,se sodê do te ndie diqka keqe,pore kurrê nuk
Mendova se do ta humbi nji,shokê,vlla qe e kisha per
 
Me shume se diku 19 vjete,e degjova si gjdo dite po
Ashtu edhe sode-Radio-Pendimin programin qe e kem
Perê gjdo mengjeze me vllaun tone te nderuarin dhe
Moderatorin Naim Hoxha,qe zemrat tona na i freskon
 
Pas programit nga jo-disponimi dola me bashkshorten
Rrugeve te Qytetit te shetise,e vrejta se shume rende
Trupi ime diqka po ec,thash ne vete,valla qa do te jete
Kjo dite e pa disponuare,kerkushe zemren nuk ma ka,
 
Hidhrruare,edhe une kekujte kurxhu si kom ber,pse une
Sode e kame kete merzi,mendova se êshte nga koha
Mirpo duke ece,me cingerroje mobili im,mu dukte se
Krejte trupi ime u dridhe,me kishine thirre do shoke te
 
Me lajmrojne se adashi im Sabri sode ndroje jete,mu
Dukte se Qielli me ra ne krye,filluanê lotete me rrjedhe
Si shiu i pranverese,vallê a,jemi duke pa sode njerzimi
Ne kete bote,se pêrshêndeteshe me shoke,njeri,dhe nuk
 
Dine kushe posê Allahut xh,h,se a thue a do te takohemi
Mu ne diten e neser,sepse kurgju ne bote ma ngate se 
Vdekjen o,Muslimanê kurgju nuk kemi,sepse kjo Jeta o
Vetem kalimtare ndesa bota e pergjithshme êshte e pa
 
Kthyeshme,te falemi,e mire te kalojme se kerkushê nuk
Dime se sa do te jetojme,pose Allahut Azz uve xhel,tash
Je pase pake,nuk je,unê sode e humba adashin,shokun e
Vllaun Sabri,ndesa familja humbi mbikeqyrsin e shtepis
 
Po edhe Radio-Pendim nji dêgjuesê te vete,ani se kurrê
Nuk êshte lajmruarre adashi ime Sabri,pore aj me gjithe
Familjen,Dhondurê,Nipa gjithmone na ka degjuarre dhe
Shume rrespekte te madhe familjarishte,kane per,ne te
Gjithve ne krye me Hoxhallarêt dêgjuesit e moderatoret
 
Dhe dêgjues,vlla ime adashi,shoku Sabri All-llahu, xh h te
Shpêrblefte,ty me Xhennetin-Firdevze,bone hallallê o vlla
Ndoshta,ndonjiherre zemren ta kam hidhrrue,ani se kure
Nga ti te keqe skomê pase,besoje se edhe ti nga une ske
Pase All-llahu Azzuvexhel ne Xhennete neve na takofte-Amin
 
Sabri Vilanci:6:02:2013-Suedi:Allahu ne Xhenete,Adashin tim Sabri Sinanin-AMIN