Dietologët këshillojnë: Për iftar duhet të konsumohen 10 gota ujë

Për shkak të kohës së gjatë dhe abstenimit nga ushqimi dhe pijet, për ta stabilizuar kërkesën e trupit për ujë, pas iftarit, duhet të konsumohen 10 gota ujë.

Është mirë që mos të fokusohemi menjëherë në ushqim, por pas ujit fillimisht të vazhdoni me supë, dhe pas 15-20 min, të fillojmë me ushqim. Është e preferuar që ushqimi i përgatitur të jetë e pasuruar me proteina. Deserti preferohet të jetë nga produktet e qumështit dhe të konsumohet 2 orë pas iftarit, transmeton star.

Ecjen mos e neglizhoni

Për ta eliminuar fryrjen e lukthit dhe lehtësimin e tretjes së ushqimit që kemi ngrënë pas një dite të gjatë agjërimi, ecja  është më se e nevojshme./Magazina e Ramazanit/.