DHJETË LLOJET E LOTËVE

Lotët e mëdhenj, e ata janë lotët e fitores.

Lotët e pastër, e ata janë lotët e fëmijëve.

Lotët prekës, e ata janë lotët e pendimit.

Lotët e butë,  e ata janë lotët e gruas.

Lotët e bukur, e ata janë lotët e besnikërisë.

Lotët e mërzitshëm, e ata janë lotët e ngushëllimit.

Lotët e lumtur, e ata janë lotët e suksesit.

Lotët e ngurtë, e ata janë lotët e dhembjes.

Lotët e shprehjes, e ata janë lotët e keqardhjes.

Lotët mashtrues, e ata janë lotët e krokodilit.

Dhe loti më i mirë është ai që del nga syri, që qan nga frika e Allahut.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU