DHJETË ILAÇET E TRUPIT DHE SHPIRTIT

1. Rrezet e diellit.
2. Pirja e ujit.
3. Gjumi i mjaftueshëm.
4. Ajri i pastër.
5. Të ecurit dhe ushtrimet fizike.
6. Ushqimi i shëndetshëm.
7. Kurani Fisnik, ai është ushqim për shpirtin, s’ka jetë për shpirtin pa të.
8. Mjalti.
9. Fara e zezë (Habetu Seuda).
10. Mendimi i mirë dhe largimi nga mendimi i keq dhe i ligë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU