DHJETË FLETA QË BIEN

1- Nëse kalon dita jote pa përfituar asgjë.
2- Nëse harxhon jetën duke dashur dikë, ndërsa ai nuk të do.
3- Nëse shëndetin tënd nuk e ruan nga gjërat e dëmshme.
4- Nëse ke neglizhuar edukimin dhe mbjelljen e parimeve tek fëmijët tuaj.
5- Nëse nuk e ruan shoqërinë tënde me shokun e mirë.

6- Nëse nuk je i sinqertë dhe nuk e përvetëson punën tënde.
7- Nëse nuk ke vrapuar për realizimin e ëndrrave dhe aspiratave të tua, por i ke lënë të shuhen ato.
8- Nëse ke harxhuar kohën kot pa dobi.
9- Nëse harxhon pasurinë në atë që nuk të bën dobi.
10- Nëse vdes dhe gjatë jetës tënde nuk ke vepruar atë që të bën dobi në botën tjetër.

Nëse bien këto dhjetë fleta, nuk ke mundësi t’i kthesh prapë në vendin e tyre, me mijëra fleta bien në jetën tonë dhe nuk kthehen, prandaj përfito nga fletët para se të bien ato.

Përshtati: Valdet Kamberi