DHEMBJEN TËNDE NUK ËSHTË KUSHT TA NDJEN EDHE TJETRI

Dhemb kur humbën gjëra të cilat nuk e ke paramenduar se mundesh t’i humbësh.

Dhemb kur një ditë nga ditët i hapën sytë në një realitet që nuk e do të jesh aty.

Dhemb kur i numëron dështimet e tua dhe demoralizohesh.

Dhemb kur shpreson të kthehet një periudhë e bukur e cila ka përfunduar.

Dhemb kur e rikujton një njeri të shtrenjtë tek ti i cili iku pa kthim.

Dhemb kur e vëren se përreth teje nuk është askush si ti.

Dhemb kur qëndron para pasqyrës dhe nuk e njeh veten.

Dhemb kur e ndjen se të është bërë padrejtësi dhe je i pamundshëm t’i ndihmosh vetes.

Dhemb kur detyrohesh një ditë nga ditët të bësh një gjë që nuk të përshtatet.

Dhemb kur atë që më të bukurën e posedon e vendos poshtë këmbëve tua që të ngritësh dhe të arrish deri në kulminacion.

Mos harro se, nuk është kusht që dhembjen tënde ta ndjen edhe tjetri sepse, disa e kanë tejkaluar fazën e dhembjes dhe kanë hyrë në fazën e budallallëkut dhe në fazën e asaj që nuk i intereson më asgjë!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU