Çka përmban brenda vetës Makthi ?

Çka përmban brenda vetës Makthi?
Lagështi 86,1%, Proteina 4.4%, yndyrë 0.9%, minerale 1.5% , fibër dhe karbohidratet 1.1% 6.0 % në 100 gram pjesë ushqimore. Mineralet dhe përmbajtja e vitaminës janë, kalcium hekur, fosfor, carotene, thiamine, riboflavin, niacin dhe vitaminë C.

Makthi e eleminon gjithashtu kapsllëkun dhe retencionin e urinës. Lyerja e thonjve të ndrydhur me melhem që është bërë me vaj makthi të përzier me dyllë, mund t’i shërojë thonjtë e thyer. Makthi përdoret edhe në shërimin e temperaturës, neuralgjisë, ishijasit, gjëndrave të ënjtura, plagëve, tumoreve dhe emfizave.

Në të vërtetë, dobitë nga makthi janë të shumëfishta, kurse El-Kasim Bin Abdurrahmani, ka treguar se i Dërguari (salallahu alejhi ue selem), ka thënë: ”Përzieni makthin me ilaçet tuaja.”