BUZËQESHU .. AJO ËSHTË SHKËLQIMI I FYTYRËS TËNDE

Mos u largo nga buzëqeshja jote, ajo është shkëlqimi dhe ndriçimi i fytyrës tënde.

Buzëqeshu, madje edhe në situatat më të rënda, se me buzëqeshje mund t’i fshish lotët dhe lehtësosh dhembjen.

Buzëqeshu, zemra jote ka nevojë t’i shëron plagët.

Buzëqeshu, buzëqeshja është rruga për të depërtuar në zemrat e njerëzve.

Buzëqeshu, ilaçi i dhembjeve fillon me buzëqeshje.

Buzëqeshu, kur buzëqeshësh fytyra jote përçon sinjale deri tek truri se ti je i lumtur.

Buzëqeshu, atij që e takon ja lehtëson dhembjet dhe atij që e shoqëron ja kuron plagët.

Mos harro se i Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, nuk shihej përveçse i buzëqeshur.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU