Biseda mes një hoxhe dhe një prifti në aeroplan!

Një hoxhë ishte i ulur pranë nje prifti në aeroplan. Filluan bisedën dhe prifti pyet hoxhën:
Çfarë profesioni keni?

Hoxha: Unë punoj në një industri të madhe.

Prifti: Por me çfarë biznesi merreni më saktësisht?

Hoxha: Unë merrem me Zotin.
Prifti: Ah kështu, ju qenkëni një lider fetar musliman? Unë kam probleme me ju muslimanët. Ju i nënçmoni e i shtypni gratë e juaja.
Hoxha: Po si i nënçmojmë ne gratë tona?

 

Prifti: Ju i mbuloni tërësisht gratë e juaja dhe i mbyllni në shtëpitë tuaja.

Hoxha: Ah, po edhe unë kam probleme me njerëz të tillë si Ju. Ju e nënçmoni PARANË.

Prifti: Çka? Si mund të e nënçmojmë paranë, i nderuar?

Hoxha: Ju mbani paratë tuaja fshehur në kuleta e në banka. Ju i mbani ato të mbuluara. Po pse nuk e tregoni paranë në publik, kur ajo është një gjë e bukur?
Prifti: Sepse, simbas të gjitha gjasave do të vidhet.
Hoxha: Ju mbani paranë tuajë të fshehurë, sepse ajo është një gjë e vlefshme për ju. Ne vlerësojmë vlerën e vërtetë të grave tona shumë më tepër sesa ju paranë. Prandaj nuk janë diamantët tonë të çmuar për të i ekspozuar në publik. Ato ruhen në nder dhe dinjitet …

Përktheu dhe përshtati: 

Hajret Beluli – Nxënës në Medresenë e Linzit (Austri)