BANANIA,TE SHENDOSH APO TE DOBESON?

Ky frut është çelësi i energjisë tuaj. Nëse konsumoni vazhdimisht banane mes vakteve, atëherë do të shëndosheni, por mos harroni se ajo ka edhe efekte dobësuese.

Banania, të shëndosh apo të dobëson?
Banania nuk përmban asnjë yndyrë dhe është e mbushur me shumë vitamina, minerale, proteina, fibra. Jep efekte shumë të mira në shëndet, madje parandalon dhe përmirëson shumë sëmundje.

Ky frut, i cili përmban 108 kalori, mund të bëhet shkak i marrjes së karbohidrateve të tepërta. Tek personat me një indeks të ulët glikemik, banania mban nën kontroll nivelin e sheqerit në gjak.

Banania është ushqimi më i mirë kur personi ka dëshirë të konsumojë diçka të ëmbël. Banania e konsumuar vetëm një herë në ditë nuk të shëndosh, përkundrazi, ju ndihmon të dobësoheni.

Bananet janë të pasura me karbohidrate, fibra, vitamina, minerale dhe plotë energji. Personat të cilët merren me palestër dhe fitnes, padiskutim duhen ta konsumojnë bananen. Madje para palestrës, do ishte shumë mirë nëse konsumohet një e tillë sepse ju jep fuqi, qëndrueshmëri dhe fortësi te trupit./shendetiIm.al/