Avioni gjigant që qëndron 3 javë në fluturim

Prezantohet avioni më i madh në botë i cili mund të qëndrojë në ajër për tre javë. Me një gjatësi prej 91 metra ai është pjesërisht avion, anije hapësinore dhe helikopter.

Synohet që përfundimisht të përdoret për të transportuar 50 ton mallra nëpërmjet të këtij mjeti. Mjeti fluturues prej karboni, i njohur si “HAV304”, është rreth 70 për qind më shumë më “i përshtatshëm” për mjedisin, sesa një avion mallrash dhe nuk ka nevojë për një pistë për t’u ngritur në ajër./albeu/kohaislame Ky artikull është marrë nga http://kohaislame.com.