Austria ma e Lirë se ne R-Kosovë

Sa Gëzimë,është kurr Njeriu Lexonë
Diqka mirë si në,vendinë si një Shtetë si
Në Austri e Festojnë Njëqindë,vjetorin
E,Islamit si Fe,Zyrtare ne Shtetin,e Austris
 
Ky është Shembullë,shume i Mirë,për Kosovë
Dhe për,Shtetin Shqipëri,Vallë pse e Pengojne
Ata,qe të Mësohete Lënda Fetare,kurrë kjo në
Përendimë ështe,Diqka,Obligative dhe Normale
 
Qyshë në Vitin 1912-Në Austrin e Perandorit
I, Habsburgut,Franc Joseph,i kishte Pranue,që
Në Ushtrrin e vetë të jenë,të Barabarte edhe si
Fe Besimi, Islamë,ani se Luftuanë,për Austrinë
 
Vallë tashe Jemi 100 Vite ma Vone është viti-2012
Kurrë Populli-Shqiptarë,Muslimanë ne Kosovë dhe
Në Shqipëri u Ndalohete të Mësojne,Besimin e vetë
Në,Shkollë,Spitalë,e vende tjera,vetëm se e Mbanë
Një Mbulese dhe e Mbanë edhe Mjekrën,e Fatkeqsisht
Të Etiketojne,se je,Terrorist,Talibanë,Arabë,e emra,Tjerë
 
Me-Rrespekte nga Dëgjuesi i R-Pendimit:Sabri-Vilanci:11:07:2012:Vushtrri