Antibiotikët nuk çlirojnë hundët!

Nëse keni rrjedhje hundësh dhe gëlbazë të gjelbër, nuk do të thotë se keni nevojë për antibiotikë, thonë mjekët dhe ekspertët britanikë të shëndetësisë publike, transmeton “Zëri.info”.

Në gjithë botën është krijuar një mit se barnat janë të patjetërsueshme për të trajtuar infeksione të tilla.

Por, sipas ekspertëve anglezë, simptomat e tilla si rrjedhja e hundëve apo kolla produktive (me gëlbazë), shkaktohen nga viruse dhe antibiotikët nuk ndihmojnë në këtë rast./(Zëri)