ALARM! PO BOSHATISET KOSOVA! KUJDES QEVERI!

1.Edhe më tej është duke vazhduar drama e ikjes nga Kosova…(4 deri 5 autobusë me qytetarë për çdo natë po ikin, pa pas asfar ideje se kah po shkojnë!) ndërkaq, përveç apeleve (lexo: kërcnimeve!) të aty këtushme të disa zyrëtarëve, asnjë veprim konkret i kësaj qeverie që po i thotë veti: shtet sovran, demokratik e i pavarur!
2. Vala e re e arratisjes…për dallim nga ajo e paraluftës, që ishte më tepër shkak i : SEGREGACIONIT SOCIAL (pra, sistemit kastik ku pakica (serbe) qëllimshëm bënte presion mbi shumicën (shqiptare) për ta dominuar sistemin apartheid serb), DISKRIMINIMIT (në: punësim, arsimim, përkujdesje shëndetësore,etj.) dhe PRESIONIT SHTETËRORË SERB (për të krijuar epërsi etnike), tani po pasurohet me “margaritarë” autoktonë të shkaktarëve…!
3.Këta të rinj tani po ikin (edhe)shkaku i:PAPERSPEKTIVËS në vendin e tyre: PAPUNËSISË alarmante (të paparë në as në rajon e as ne Europë!):ZHGËNJIMIT të tejskajshëm në politikanët e korruptuar dhe grindaveca që mashtrojnë publikisht!:VARFËRISË enorme mbi 50%(!): PAPËRGJEGJËSISË (së partive politike që gjatë zgjedhjeve të fundit përveç që u morrën me rahatimin e klaneve të veta, nuk ofruan as edhe një Projekt konkret për zbutjen: krimit, korrupsionit,skandaleve…etj.)….!!!

Prof.Fadil Maloku