Aborti

Foto: Aborti  Kur dora e vogel s'do ta pengoj barkun më, diçka e brendshme do t'shtyen ta kujtosh dikur, nuk diti të qaj kur diçka e mbyti, e nënë s'do të thirr më kurrë !  Nesër kur të vjen dhurata re, vajzë apo djalë, thjesht mos i ndaj, ty gjithmon do t'mungoj një anëtar i familjes, varrose diçka t'vogel pa faj !  E kur shpirtin dhe riskun ia dha Zoti, buzëqeshja tij tregohej me shkelma, ndjehej i sigurt në barkun tënd NENE, do të saritohesh sa herë që preket tema !  Ditët do ecin me rutinën e saj, gëzimi tij u hesht n'këtë botë, kujdestar do ta ketë Zotin e tij, e ti, kurrë n'jetë s'do të jesh nënë e plot.

Kur dora e vogel s’do ta pengoj barkun më,
diçka e brendshme do t’shtyen ta kujtosh dikur,
nuk diti të qaj kur diçka e mbyti,
e nënë s’do të thirr më kurrë !

Nesër kur të vjen dhurata re,
vajzë apo djalë, thjesht mos i ndaj,
ty gjithmon do t’mungoj një anëtar i familjes,
varrose diçka t’vogel pa faj !

E kur shpirtin dhe riskun ia dha Zoti,
buzëqeshja tij tregohej me shkelma,
ndjehej i sigurt në barkun tënd NENE,
do të saritohesh sa herë që preket tema !

Ditët do ecin me rutinën e saj,
gëzimi tij u hesht n’këtë botë,
kujdestar do ta ketë Zotin e tij,
e ti, kurrë n’jetë s’do të jesh nënë e plot.

Valon Beqiri