A E NJIHNI KËTË NJERI?!

A e njihni këtë njeri?

Ndoshta jo, për arsye se ai nuk është nga yjet e kanaleve satelitore dhe nuk është nga hulumtuesit e karrigeve të parlamenteve dhe nuk ka ushtri që të merr pushtete.

Disa nga të arriturat e tij:

E pranuan Islamin në dorën e tij me shumë se 7 milion njerëz në Afrikë pasi që kaloi 29 vite duke e përhapur Islamin në kontinentin e zi.

Ndërtoi rreth 5700 xhami, përkujdeset për 15000 jetimë dhe i hapi përafërsisht 9500 bunar. I themeloi 860 shkolla, 4 universitete dhe 204 qendra islame. 

Numra mahnitëse, a nuk është ashtu!!!!

Ky njeri është Dr. Abdurrahman es-Sumejt nga Kuvajti.

Kur ndërroi jetë Stiv Xhobs (Steve Jobs) një nga themeluesit dhe drejtori i firmës Apple, nuk la njeri pa komentuar dhe nuk la njeri i cili nuk hulumtoi në Gogle rreth historisë së tij dhe të arriturave të tij dhe të gjithë folën për kontributin e tij që ia dha civilizimit.

Kurse ne sot dëgjojmë për një njeri nga të rrallët e kësaj kohe dhe është e drejta e tij mbi ne ta njohim jetën e tij dhe të arriturat e tij.

Me të vërtet historia e tij është e mrekullueshme dhe ai që e dëgjon mbetet i habitur dhe gojëhapur dhe e bën ta pyet vetveten, se:

Ne, çfarë kontributi dhamë për këtë fe të Allahut?

Kush do ta përhap nga ne historinë e këtij njeriut në çdo vend?!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU