A E DINI SE CILI ËSHTË BURRI MË I MIRË!!

Burrë i mirë është ai, i cili ia zëvendëson gruas së tij pikëllimin me buzëqeshje!

Burrë i mirë është ai, i cili i shërben asaj me këshilla!

Burrë i mirë është ai, i cili e merr dorën e saj dhe i thotë: t’ia bëjmë Allahut një sexhde të gjatë!

Sa burrë i mirë që është ai, i cili i bashkëngjitet asaj në faljen e dy rekateve në thellësinë e natës!

Dhe ai që i ndihmon në përgatitjen e syfyrit kur agjërojnë!

Sa burrë i mirë që është ai, i cili e përqafon gruan e tij dhe ia puth dorën e saj!

Dhe nga ai burojnë fjalë të mira që ia zbukurojnë asaj mendimet dhe ia rehatojnë zemrën!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU