A DONË TA DISH SE KUR NUK JE BASHKËSHORTE E MIRË!!

1. Kur burri hyn në shtëpi, dhe ti nuk e len çdo gjë që e ke në dorë, dhe nuk shkon ta presësh, dhe nuk i buzëqeshësh në fytyrë, dhe nuk e qetëson nga lodhja e tij.. dije se ti nuk je bashkëshorte e mirë!

2. Kur burri yt nuk hanë ushqim nga duart e tua dhe del e blen ushqimin në restorant, dhe rrobat e tij nuk i lan përveç rrobalarësit.. dije se ti nuk je bashkëshorte e mirë!

3. Kur burri jot zemërohet, e ti ia kthen një fjalë me dhjetë të tjera dhe e ngrit zërin ndaj tij.. dije se ti nuk je bashkëshorte e mirë!

4. Kur je në shtëpi me burrin tënd, dhe ty të vjen erë e keqe, dhe rrobat i ke të parregulluara dhe të pahekurosura.. dije se ti nuk je bashkëshorte e mirë!

5. Kur ia përhap fshehtësitë e shtëpisë, nënës apo motrës apo shoqes tënde.. dije se ti nuk je bashkëshorte e mirë!

6. Kur e nxit burrin kundër familjes së tij dhe nuk i ndihmon atij në respektin e tyre.. dije se ti nuk je bashkëshorte e mirë!

7. Kur vjen koha e namazit dhe ti nuk e zgjon burrin për namaz, dhe nuk e urdhëron për adhurime tjera, dhe nuk kërkon nga ai t’i len haramet, dhe t’i ndihmosh në pendim dhe kërkim faljeje.. dije se ti nuk je bashkëshorte e mirë!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU