3 gjëra që nuk duhet të bëni pas orës 21:00

Gjumi është çelësi për një ditë të mirë dhe të lumtur ndaj asgjë nuk mund ta zëvëndësojë atë.

Për këtë arsye në këtë artikull ju këshillojmë 3 gjërat të cilat duhet të mos i bëni përpara se të shtriheni për gjumë

Cigare
Hulumtimet kanë treguar se ata që pinë cigare vetëm para se të shkojnë në shtrat janë shumë të lodhur të nesërmen. Gjithashtu, duhanpirësit shpenzojnë më pak kohë në fazën REM sepse nikotina liron serotonin hormon.

Mish për darkë

Nëse ju nuk doni që vakti të shqetësojë gjumin tuaj të fortë, hani ushqim të lehtë para gjumit. Tretje e proteinave në trup shpesh është punë intensive e vështirë ndërsa trupi është në një gjendje tjetër.

Reçipeta shumë të ngushtë

Rroba shumë të ngushta pengojnë ciklin gjumë duke çuar në një temperaturë të rritur trupore si dhe duke zvogëluar nivelin e serotoninës. Pra, ju rekomandojmë që të flini me pizhame të rehatshme./face-day.com