3 arsye pse duhet të zgjidhni oriz dhe jo makarona!

Ju pëlqen të konsumoni brumërat? E kush nuk i do! Sot ju tregojmë se do të bënit mirë që të filloni të konsumoni oriz më tepër se sa makaronat, ja tre arsye të rëndësishme për shëndetin tuaj!

Ka përmbajtje të ekuilibruar të kripërave minerale

Orizi është i pasur me potas dhe ka një përmbajtje të ulët të sodës.

Ka proteina superiore

Proteinat e orizit nuk përmbajnë elementë alergjikë. Në krahasim me drithërat e tjera kanë më tepër amino-acide, thelbësore për organizmin e njeriut dhe për ta furnizuar atë me energji. Orizi ka vlerën më të lartë biologjike mes të gjitha drithërave.

Rregullon florën e zorrëve

Përmbajtja e karbohidrateve të orizit shërben si një rregullator i mirë në florën e zorrëve. Një dietë e bazuar tek orizi ju zgjidh problemet me bakteret e zorrëve./Mesazhi/