11 simptoma të cilat tregojnë që GJËNDRAT TIROIDE nuk punojnë si duhet dhe që ngadalë krijojnë rrezik për ju

Jeni të irrituar, shtoni peshë dhe nuk mund të përqendroheni? Të gjitha këto do të mund t’ju tregojnë problemet me atë gjëndër të vogël në qafë.

Gjëndra me formë fluture në qafë mund të ketë ndikim dramatik në funksione të shumta trupore.

Kjo gjëndër gjendet nën fyt dhe prodhon hormone të cilat, pos tjerash, rregullojnë temperaturën trupore, metabolizmin dhe punën e zemrës.

Gjërat mund të përkeqësohen kur gjëndra punon shumë pak, transmeton Telegrafi.

Çfarë mund të shkaktojë punën e keqe të gjëndrës tiroide?

Fajtorët mund të jenë; gjenetikë, sulmet autoimune, shtatzënia, stresi, mungesa e materieve ushqyese, toksina në ambient, mirëpo ekspertët akoma nuk janë krejtësisht të sigurt.

Ja disa simptoma të cilat tregojnë që do të duhet patjetër të shkoni te mjeku: Shikoni simptomat më të shpeshta dhe zbuloni me kohë.

 1. Kapsllëku
 2. Përgjumja e shpeshtë
 3. Rënia e flokëve dhe lëkura e thatë
 4. Shtimi i shpejtë i peshës trupore
 5. Humbja e interesimit për intimitet
 6. Dhembja e muskujve dhe tendosja
 7. Rrahja e fuqishme e zemrës
 8. Turbullim i mendjes
 9. Tensioni i lartë i gjakut
 10. Shtimi i apetitit apo ndryshimi i shijes
 11. Dhembja e qafës apo e fytit