Ushqimet që nuk duhet t’i rinxehni

Ka disa ushqime që ju nuk duhet të rinxehen sepse ato do të kthehen në helm nën kushte të caktuara.Shumica e kohës janë ushqime që mbesin dhe që ju dëshironi ti hani më vonë.

Ju i nxehni ushqimet sepse mendoni se do të rrisni shijen, i bëni më të freskëta ose i vrisni bakteriet.KëpurdhatKëto janë më të mira për të ngrënë vetëm pas gatimit por atokanë proteina të veçanta që mund të bëhen helm pas rinxehjes.

Kjo mund të shkaktojë probleme të tretjes dhe ju mund të përballeni me rreziqe serioze shëndetësore.PulaAta kanë të njëjtën përbërje si kërpudha sepse proteinat e pulës shndërrohen në helm për ju.

Është e këshilluar që të mos rinxehen në temperaturë të lartë.PatateKjo është një ushqim me vlera të larta ushqyese që nuk duhet të nxehet.Patatja ka veti që mund të kthehet në toksina në qoftë se nxehen.

SpinaqMos e hani spinaqin duke e nxehur, gjithmonë hajeni të freskët. Është kancerogjene dhe mund të shkaktojë probleme të ndryshme shëndetësore.Panxhar dhe selinoJanë perime që nëse nxehen mund të kthehen në toksina, madje mund të bëhen kancerogjene.VezëKanë shumë proteina andaj edhe nuk preferohet nxehja e tyre./Mesazhi/